Behandeling

Q Care heeft behandelingen voor verschillende problematieken, namelijk: 

Verslaving
Om je verslaving(en) en eventuele dubbel diagnoses te behandelen kunnen we verschillende behandelingen inzetten. Het is mogelijk om een wekelijkse-, dag- of avondbehandeling te starten. We zullen altijd in samenspraak met jou, de behandeling kiezen die het beste bij jouw situatie past. Indien een detoxbehandeling gewenst of noodzakelijk is, zal dit op basis van advies van een psychiater te allen tijden ingezet kunnen worden.

Depressie
Vaak is er een behandeling nodig voor het herstel van een depressie of om (nieuwe) klachten te voorkomen. Bij Q Care behandelen we de depressie met verschillende therapieën. Heb jij (beginnende) depressieve klachten? Bel dan nu voor een intakegesprek naar Q Care en wij vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen. 

Angststoornis
Bang zijn is niet erg, het is juist gezond. In feite krijg je een waarschuwing voor gevaar en helpt de angst je jezelf te beschermen.
Of ben je soms te vaak angstig en beheerst het je hele leven? Dan heb je een angststoornis. Angststoornissen komen voor in verschillende vormen, bijvoorbeeld: paniekstoornissen, sociale angst, agorafobie of ziektevrees. Bij Q Care hebben we verschillende behandelingen voor allerlei angststoornissen.

Persoonlijkheidsstoornis
Als je een gezonde persoonlijkheid hebt, kun je je gedrag aanpassen aan de omstandigheden en de situatie op dat moment. Wanneer je je niet meer zo goed kunt aanpassen aan de omgeving, heb je wellicht een persoonlijkheidsstoornis. Je hebt enkele trekken extreem, in vergelijking met anderen. Je bent bijvoorbeeld extreem jaloers, extreem gevoelig of extreem perfectionistisch. Je hebt er zelf last van en ervaart dat jouw persoonlijkheidsstoornis ook voor je omgeving kan hinderen.

De zojuist benoemde problematieken behandelt Q Care in de vorm van de volgende ambulante trajecten.

Intensive Home Treatment (IHT)
Ben je door psychiatrische problemen in crisis belandt, of dreig je in crisis te raken? Moet je zonder intensieve behandeling mogelijk opgenomen worden in een psychiatrisch ziekenhuis? Of ben je misschien al thuis na een crisisopname? Dan is IHT bij Q Care de juiste behandeling voor jou, waarbij je problematieken, indien verantwoord, thuis behandeld worden.

E-health
E-health is een onderdeel van de aangeboden zorg van Q Care. De e-health module heeft betrekking op de screening van aanmeldingen, psycho-educatie, behandeling, signaleringsplan en het afnemen van vragenlijsten.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot video bellen, chatten, mailen en bellen als onderdeel van e-health. Deze mogelijkheden leveren een bijdrage aan de laagdrempeligheid van het zorgaanbod van Q Care.

Ambulant individuele behandeling, op locatie
Een ambulante behandeling houdt in dat je bijvoorbeeld een keer per week een gesprek hebt met je behandelaar. De gesprekken vinden plaats op onze locatie in Venray.

Ambulant groepssessie, op locatie
De groepsbehandeling bestaat uit verschillende behandelonderdelen, zoals: terugvalpreventie, CRA en cognitieve gedragstherapie. In de groep ontmoet je vaak mensen met dezelfde problemen waar je herkenning in vind.

Ambulant dagbehandeling, op locatie
De dagbehandeling is een intensieve groepsbehandeling van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. Het programma duurt ongeveer zes tot twaalf weken en vinden plaats op locatie.

Ambulant deeltijdbehandeling, op locatie
Bij een deeltijdbehandeling betekent het dat je twee of meer dagen per week een intensieve groepsbehandeling krijgt van 9:00 uur tot 17:00 uur.

Home detox
Bij langdurig middelengebruik kan het nodig zijn eerst een detox behandeling te volgen. Q Care biedt een ambulante thuisdetox voor mensen die thuis willen ontgiften en ontwennen van verslavende middelen.

Ambulante detox
Q Care biedt een ambulante detox behandeling waarbij je lichaam ontgift en ontwend van verschillende verslavende middelen. Met ambulante detox bedoelen we een behandeling die je thuis volgt, maar met begeleiding, urinecontroles en eventuele medicatie. Het vereist een grote verantwoordelijkheid en is dus niet voor iedereen geschikt.

Oplossing voor al uw zorgvragen

Al uw zorg onder een dak
Persoonlijke aanpak
Geen wachtlijst
Geborgen sfeer
Uitgebreid behandelaanbod

Copyright © Q Care | Powered by Vincere Groep