Preventie

Bij preventieve dienstverlening is het van belang de klachten die er zijn te verminderen en eventuele nieuwe klachten vroegtijdig op te sporen. Q Care adviseert je welke maatregelen dat je moet nemen om een veilige en gezonde (werk)omgeving te creëren. We ontzorgen je onder andere door taken over te nemen.

Een onderdeel van preventie is re-integratie:

Re-integratie

Indien je langdurig ziek bent op je werk, is het voor je werkgever verplicht om voldoende aan re-integratie te doen. Er moet gekeken worden naar de mogelijke opties en de manier die het beste bij jou past. Re-integratie heeft drie vormen, namelijk: het eerste, tweede en derde spoor.

Het eerste spoor
Bij re-integratie eerste spoor, zijn alle activiteiten gericht op het terugkeren in je eigen functie. Als dit niet mogelijk is, kun je terugkeren in een andere functie binnen je organisatie.

Het tweede spoor
Als alle pogingen om terug te keren niet lukt binnen eigen organisatie, kan re-integratie tweede spoor worden ingezet. Hierbij gaan wij je helpen te zoeken naar een passende functie bij een andere werkgever.

Het derde spoor
Als je meer dan twee jaar ziek bent geweest en in een WIA WGA-uitkering belandt, is het derde re-integratie spoor van toepassing. Vanuit deze uitkering krijgt je ondersteuning om alsnog een passende baan te vinden.

Als je werkgever een derde spoortraject opgenomen heeft in de verzekering, neemt het UWV of de verzekeraar de verantwoordelijkheid en gaan samen met jou op zoek naar een nieuwe, passende baan. Is je werkgever hier niet voor verzekerd, dan blijft de werkgever verantwoordelijk voor jouw re-integratie.

Oplossing voor al uw zorgvragen

Al uw zorg onder een dak
Persoonlijke aanpak
Geen wachtlijst
Geborgen sfeer
Uitgebreid behandelaanbod

Copyright © Q Care | Powered by Vincere Groep